31/7/11

Campanya de Prevenció d'Incendis Forestals

      Un petit descuit pot ésser causa suficient per a desencadenar el pitjor dels incendis forestals. Per aquesta raó, i sobretot durant aquests mesos d'estiu, és molt important no baixar la guàrdia en quant a prevenció i recordar, entre tots, que ens trobem en una zona de MOLT ALT risc d'incendi. Aquest diumenge, membres i voluntaris de l'ADF han col·laborat amb l'Ajuntament de l'Albiol per refrescar, als veïns de Masies Catalanes, les idees més importants que cal tindre clares en cas de trobar-nos amb un ensurt com el que vàrem tindre no fa gaires dies.



Davant de qualsevol focus de propagació s'ha d'actuar ràpidament, doncs els primers minuts poden ser claus per a que després puguem parlar d'un ensurt, en comptes d'una catàstrofe a les portes de casa nostra. Però, molt més important que el QUAN és el COM, si no volem que totes les bones intencions del món es tornin en solucions totalment inútils, o en conseqüències encara pitjors. El millor és fer un bon P.A.S:

  1. Protegir-se. La pròpia seguretat és el més important per a no complicar encara més la situació i convertir-nos així en ajuda útil
  2. Avisar. Algú ha de saber, abans que qualsevol cosa, què ha passat, on hem anat i, si cal, trucar al servei d'emergències 112 mentre nosaltres fem el pròxim pas sense perdre el temps en fer tot allò descrit anteriorment. Una segona persona és imprescindible per a qualsevol emergència.
  3. Socórrer. Sense perdre ni un minut i, amb la màxima serenitat possible, hem d'actuar dins de les nostres capacitats, sense posar-nos novament en perill. Per a això ja està l'equip de bombers.

 Tothom qui ha vingut ha pogut practicar amb el material contra-incendis de que disposen els veïns de Masies Catalanes. Tocar-ho, veure-ho i provar-ho és essencial per a que, arribat el moment, puguem fer alguna cosa amb totes les mànegues, llances, hidrants i plànols que, sense el nostre interès, de poca cosa servirien.



Esperem que, entre tots i pel bé de tots, aquestes mànegues segueixin plegades fins al Juny vinent. Fins a la próxima demostració pràctica.