12/4/15

INCENDI a Les Masies Catalanes

Ja fa gairebé un mes que vam entrar en campanya de prevenció d’incendis forestals, amb les respectives prohibicions que, per situació i vegetació, afecten de ple al nostre municipi. Tot i això, avui diumenge 12 d'abril, quan eren quarts de tres del mig dia, veïns de Les Masies Catalanes advertien una columna de fum que emergia entre les vivendes de la urbanització. No era normal, per la qual cosa trucaren al 112 (telèfon d'emergències) alertant la presència d’un foc que tenia lloc en una parcel·la.

Sortosament, la intervenció dels veïns, amb els seus petits mitjans per apagar un foc, han fet possible que aquest no s’estengués a les parcel·les veïnes, i gràcies a la instal·lació del material contraincedis que l'ADF de l’Albiol té ubicat a la seu de la urbanització, s’ha pogut controlar definitivament el foc. Posteriorment, tres dotacions de bombers i una del GRAF han remullat i controlat la zona per donar totalment per extingit l'incendi.

Tot plegat, un parell d'hores d'alarma i atenció d'un foc que ha cremat uns 1.000 m2 d'una parcel·la sense edificar. Una parcel·la que, tot i haver-s’hi realitzat treballs de neteja, no han estat suficients per aturar un foc. Els habitants de la urbanització Les Masies Catalanes són conscients de la importància de mantenir en bon estat les parcel·les. Ells són els primers en reclamar que així sigui, i són els respectius propietaris els responsables del seu estat. 


Volem recordar que no és suficient realitzar el manteniment de les parcel·les quan aquestes estiguin impracticables, cal un manteniment periòdic per no haver d’estar sempre pendents de quan i on tindrem que sortir corrent. Que serveixi el present incident per posar-nos a tots en alerta.