Fes Prevenció

De totes les causes que poden provocar un incendi la nostra actuació negligent en representa una bona part. Per contra, són molts els recursos, tan humans com materials que, cada any, s'esforcen per a aconseguir Foc Zero als nostres boscos. Fan falta molts anys (i per tan molts Focs Zero) per a que un bosc arribi a la seva plenitud però, altre cop per contra, amb uns minuts n'hi ha prou per a que tot s'esguerri, doncs la majoria d'accidents comencen amb un petit descuit, un mal ús o una falta de preocupació envers al bosc que acaben transformant-se en conseqüències colossals. Algunes vegades trigaran desenes d'anys en refer-se mentre que, en altres, les conseqüències seran irreversibles.És per aquesta raó que val la pena prestar una mica d'atenció i seguir un grapat de consells pràctics que fàcilment poden impedir la evolució de l'incident, cap a l'accident. Amb una senzilla prevenció donem el tomb a la truita, doncs podem conservar, durant generacions, tota la riquesa que ens ofereixen les masses forestals, tan sols, prestant alguns minuts d'atenció al mateix. Tan si sou un senderista visitant com si en sou residents, des de la nostra agrupació ens oferim a informar-vos i us animem a seguir aquests consells.


En primer lloc: Sigues JUST.

Si tens intenció d'accedir-hi proba d'entrar i sortir del bosc sense deixar pistes. El que et portes t'ho emportes i el que hi trobes no ho pertorbes. Amb una simple filosofia de respecte es poden evitar molts focus de risc.


En segon lloc: Sigues CONSCIENT.

Estàs al camp. Si el foc és el perill no el facis servir, ni a ell ni a qualsevol cosa que el pugui encendre. Cremar la brossa tampoc farà que aquesta desaparegui, cada deixalla té el seu lloc i amb les restes orgàniques en pots fer compost.


I en tercer lloc: Sigues RESPONSABLE

Que tu no facis foc no vol dir que no pugui aparèixer. Poden sorgir imprevistos, a nosaltres, als veïns o a qualsevol persona que hi hagi accedit. Si això succeeix cal estar adequadament informats i preparats, sobretot si hi tenim un habitatge. Per això: