13/11/11

Resultats del Rally Costa Daurada 2011

L’ADF de l’Albiol comprova “in situ” els resultats de la celebració del Rally Costa Daurada 2011.

Va ser durant els dies 21, 22 i 23 d'octubre quan es va celebrar aquest esdeveniment caracteritzat per una gran afluència de seguidors al bosc. Qualsevol racó és prou ample per a que hi puguin aparcar cotxes, plantar tendes i fer nit després d’un bon sopar. Davant el gran nombre de persones que s’hi instal•la i tenint en compte la fragilitat de l’espai natural on es desplega, és fonamental seguir, per al bon funcionament de la cursa (i de futurs Rallys), dues normes bàsiques de conservació.

La Primera: Cal recordar que és prohibit fer foc al bosc. Això inclou qualsevol mena de recipient, tot tipus de forma i sigui quin sigui el seu combustible. La conservació de l’entorn, i la pròpia seguretat dels seguidors del Rally, està en joc. A qualsevol tenda d’alimentació podem trobar un gran nombre de sopars alternatius, els quals, no necessiten ser cuinats.

La Segona: Cal recordar, també, que la brossa constitueix un factor contaminant (i no cal dir antiestètic) que pot convertir-se, a més a més, en un focus de risc d’incendis. Hi ha moltes maneres per a evitar llençar residus al bosc, el més eficaç és el de no fer-los servir. Sigui com sigui, cadascú ha de ser responsable de la seva brossa.

Amb això, la organització del Rally Costa Daurada compta amb el recolzament dels cóssos de seguretat per al bon funcionament de la cursa i amb una brigada de neteja per a deixar el bosc tal i com estava al seu inici. La seva feina ha estat clau per a que, un any més, l’esdeveniment s’hagi desenvolupat correctament sense ensurts ni accidents. Tot i això, encara s’hi poden trobar fogueres a la nit i encara podem omplir bosses de brossa de mida industrial amb les deixalles que hi ha al bosc, dies posteriors a la neteja.


Entre tots prenguem consciència de la importància de suprimir aquests riscs per a que, en cap de les futures curses, tinguem que parlar d’ensurts o d’accidents, i quedar-nos sense la satisfacció de poder dir el contrari.