8/2/12

Mesures extraordinàries: Prohibit fer foc

La meteorologia dels darrers mesos està propiciant que durant gener i febrer, a la majoria de comarques de Catalunya (entre elles la nostra), hi hagi un elevat perill d'incendis. Les causes d'aquesta situació estan relacionades amb la manca de pluges. Mentre no millorin les condicions de la vegetació es preveu que el nivell de perill d'incendi continuï assolint sovint valors alts i molt alts en els dies més desfavorables. Per tot això:

  • Queda prohibit encendre cap tipus de foc, així com la utilització de fogons de gas, barbacoes de qualsevol mena o similar, en els terrenys forestals estiguin o no poblats d'espècies arbòries i a la franja dels 500 metres que els envolta. (Resolució AAM/185/2012 de 8 de febrer)
  • Això inclou, a més, les activitats previstes per l'article 15 del decret 64/1995: cremar rostolls, fer focs d'esbarjo, fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura, llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc, i la utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Cap comentari: